top of page
Kvalitetsfisk-logo-2.png

Kvalitetsfisk overtager velrenommeret dansk fiskegrossist

 

Ved overtagelsen af Fiskerikajen foretager svenske Kvalitetsfisk sin tredje erhvervelse inden for kort tid. Handlen skal godkendes af den danske Konkurrencestyrelse og forventes gennemført i begyndelsen af februar. Overtagelsen betyder, at Kvalitetsfisk styrker sin position som Nordens største servicepartner inden for fisk- og skaldyr.
 
– Købet gør Kvalitetsfisk til markant markedsleder i Danmark inden for fine dining. Det er et naturligt skridt mod at positionere os yderligere i Stockholm og få bedre mulighed for at vækste inden for fine dining, beretter Mikael Salenstedt, CEO og koncernchef hos Kvalitetsfisk.

Fiskerikajen er den største og førende aktør i København med leverancer til det absolutte topsegment af restauranter i Danmark, heriblandt de fleste Michelin-restauranter. Virksomhedens produktsortiment med fokus på eksklusive produkter komplimenterer koncernens øvrige udbud.

– Vi har over 16 unikke østerssorter og er den ligeledes eksklusiv leverandør af GASTROunikas caviar, som bruges af Danmarks førende Michelin-restauranter. Det betyder, at vi kan tilføre ny produktkundskab og specialistkompetencer inden for fine dining til koncernen, udtaler Simom Prause, medejer af Fiskerikajen og tidligere stjernekok.
 

 

Fiskerikajens kerneværdier styrkes gennem samarbejdet.

– Sammen kan vi arbejde endnu hårdere på at udvikle bæredygtigheden i branchen. Det er en afgørende opgave at skabe positive og varige forandringer – til fordel for fisk, fiskere og miljø, siger Jesper Redecker Hansen, medejer af Fiskerikajen og tidligere stjernekok.

I sommer erhvervede Kvalitetsfisk også Copenhagen Seafood, en anden førende leverandør af fisk og skaldyr til fine dining i København. Umiddelbart efter overtog man også danske FSG Foods (Flying Seafood), Danmarks største leverandør af fisk og tørvarer til sushimarkedet. 

– Udvidelsen betyder, at vi er godt på vej til at opnå vores mål om at blive den førende partner inden for fisk og skaldyr i Nordeuropa, konkluderer Mikael Salenstedt.

 

Om Fiskerikajen
Siden 1999 har danske Fiskerikajen leveret fisk og skaldyr af topkvalitet til landets bedste restauranter. Virksomheden styres af den tidligere fisker Kim Christensen og de to kokke Simon Prause og Jesper Redecker Hansen. Forretningen drives af passionen for de rene råvarer og en kompromisløs stræben efter den højeste kvalitet. 
 
Om Kvalitetsfisk
Kvalitetsfisk er en servicepartner inden for fisk- og skaldyr, der fokuserer på kvalitet, altid med respekt for miljøet og vore have. Den seneste erhvervelse betyder, at koncernen beskæftiger op mod 250 medarbejdere og forventes at omsætte ca. 800 millioner i 2019. 
 

 

 

 


Ønskes yderligere information, kontakt da:
Mikael Salenstedt, administrerende direktør & koncernchef Kvalitetsfisk, 
+46 (0) 70 237 03 03
Jonas Schnoor, ansvarlig for aktiviteterne i Danmark,

 + 45 283 91 580
 

emblem-kvalitetsfisk.png
bottom of page